Gentrificatie in Amsterdam-Noord (Trouw, 12 september)

Gentrificatie in Amsterdam-Noord (Trouw, 12 september)

Afgelopen weekend stond er een artikel in Trouw over het contrast tussen ‘rijk’ en ‘arm’ in Amsterdam Noord. Terwijl de ene met moeite rondkomt van een bijstandsuitkering, drinkt de ander dirty-chai-latte met havermelk in een hip nieuw koffietentje. Terwijl de ene zich ‘weggerenoveerd’ voelt, betaalt de ander met gemak 7 ton voor een rijtjeshuis. Mensen met minder geld voelen zich dikwijls verdrongen. De opbouwwerkers uit Noord hebben hierom een actiegroep opgericht met buurtbewoners genaamd: De NoordAs samen met hen strijden ze voor het recht op betaalbaar wonen. Voor het complete artikel: https://www.trouw.nl/verdieping/het-verdriet-van-amsterdam-noord-die-rijken-maken-de-buurt-er-niet-beter-op~bc392216/

Geef een reactie