Koffiets bij Amsterdam Hou Vol op AT5

Koffiets bij Amsterdam Hou Vol op AT5

Anne Bolhuis van de Protestantse Diaconie brengt samen met vrijwilligers dagelijks spullen naar daklozen. Dit doen zij met een bakfiets. In de bakfiets zitten warme maaltijden, koffie, een EHBO-tas en kleding. Elke dag halen ze bij de Buurtboerderij in West warme maaltijden op. 

‘We hebben eigenlijk gemerkt dat we al snel ontzettend veel hulp aangeboden kregen en dat hebben we natuurlijk met dankbaarheid ontvangen. Zodoende dat we nu met onze bakfiets dagelijks maaltijden rondbrengen’, vertelt Bolhuis.

‘Ik denk dat het eten en de koffie een middel is en dat het doel is om te laten zien dat de daklozen ook gezien worden. Dat we onderdeel zijn van een keten van solidariteit. We moeten het toch met elkaar volhouden.’ 

Bekijk het fragment hier vanaf 4.05 minuten.

Geef een reactie