Gebraden kip met een dubbel doel

Gebraden kip met een dubbel doel

Sommige mensen zitten binnen, anderen zitten buiten, zonder huis te wachten tot de nachtopvang voor daklozen weer open gaat. Laatst kwamen die twee werelden van binnenquarantaine en ‘buitenquarantaine’ op bijzondere wijze bij elkaar.

De mensen van leefgemeenschap de Hodshonhof maakten gebraden kip voor de mensen van de straat. We namen de kip mee in de Koffiets en deelden het uit. De kip was overheerlijk en werd méér dan goed ontvangen.

Op deze momenten merken we dat koffie en (in dit geval) kip eigenlijk een ‘dubbel doel’ dienen. Enerzijds vult het de maag en warmt het de handen. Maar anderzijds vult- en warmt het je hart ook een beetje. Want de leus ‘Amsterdammers helpen Amsterdammers’ komt tot leven bij dit soort momenten. En zo houden we het vol, denk ik.

Door: Hanna van het Straatpastoraat

Geef een reactie