“Ik wou dat ik twee hondjes was”

“Ik wou dat ik twee hondjes was”

“Geheel toevallig kom ik deze foto tegen. Twee hondjes, aan het spelen op de daklozendag 2019. Een welbekend gedichtje komt in me op, Godfried Bomans. Want ja, misschien zit je je, af en toe, voor het vensterglas onnoemelijk te vervelen. Maar weet dan: liefdevolle initiatieven zich ontwikkelen in en rondom de Diaconie en de rest van de stad.

Zo wordt er door velen hard gewerkt om mensen zonder thuis op te vangen in het Wereldhuis en op andere locaties in de stad. Via Serve the City worden er dagelijks velen kaartje verstuurd naar mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En er worden vrijwilligers gekoppeld aan mensen die hulp nodig hebben via Burennetwerk.

Helpers, zorgers, bellers, betrokkenen, vakkenvullers, koffiebrengers en al die betrokken Amsterdammers: APPLAUS!

En laten we hopen dat we snel weer “twee hondjes” kunnen zijn. Foto (c) Roelof Rump

Geef een reactie