Interview Hanna Wapenaar

Interview Hanna Wapenaar

De hele week hebben Hanna en Anne gefietst, door heel de stad om met daklozen te spreken, om ze te informeren over de nieuwe maatregelen en om behoeftes op te halen. Dat allemaal onder het genot van een warm bakje koffie, met (vaak) wat lekkers.

“Sinds maandag ga ik dagelijks met de ‘koffiefiets’ op pad om mensen op te zoeken. Deze elektrische bakfiets konden we lenen van de sociale kruidenier die nu gesloten is. Ik neem koffie, koek en broodjes mee. Tijdens de eerste ronde informeerde ik vooral hoe het met de mensen ging en wat ze nodig hadden. Velen vroegen om sokken, dus die liggen nu ook in de kar. Maar het gaat om meer dan iets uitdelen. Straatpastoraat betekent ook mensen een hart onder de riem steken of informatie over coronamaatregelen doorgeven.” vertelt Hanna.

Lees hier het volledige interview

Geef een reactie