++++

Wat is het Wereldhuis?

Het Wereldhuis is een centrum voor informatie en advies, scholing en cultuur voor mensen zonder verblijfsvergunning. Het Wereldhuis is de plek om even niet afhankelijk van anderen te zijn. Hier kun je zelf actief worden.

Mensen met weinig rechten - op zoek naar nieuwe perspectieven.

In Amsterdam leven zo’n 15.000 ongedocumenteerden, ieder met een eigen levensverhaal. Een deel van hen is uitgeprocedeerd asielzoeker. De meesten kwamen als arbeidsmigrant. Ze werken vaak als hulp in de huishouding. Sommigen zijn het slachtoffer geworden van vrouwenhandel of een mislukte huwelijksmigratie. Ze komen uit 50 verschillende landen buiten de EU zoals Ecuador, Ghana en de Filippijnen. Het Wereldhuis is de plek om even niet afhankelijk van anderen te zijn. Hier kun je zelf actief worden. De meeste activiteiten in het wereldhuis worden aangeboden door vrijwilligers, die zelf ook ongedocumenteerd zijn. Een stevig sociaal netwerk maakt sterker, vrijwilligerswerk vergroot je perspectieven.

++++

(…columns)Wereldhuis wordt mede ondersteund door de Evangelisch-Lutherse Diaconie. Meer info over ongedocumenteerden en organisaties die voor hen opkomen kunt u hieronder vinden.