Vrijheidsmaaltijd van het Wereldhuis

De mensen van het Wereldhuis, een veilige plek voor mensen zonder geldige papieren, nodigen je van harte uit voor een heerlijke maaltijd in de prachtige Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht 18.


In het Wereldhuis ontmoeten we mensen die om allerlei verschillende redenen naar Nederland zijn gekomen. Ze zijn gevlucht of op zoek naar een open samenleving, werk en een beter bestaan. Vanwege hun ongedocumenteerdheid is het een zwaar bestaan. We willen onze gasten laten zien dat ondanks dit zware leven ze toch in staat zijn om hun talenten te laten zien op een plek als het Wereldhuis. Samen eten verbind. Voeg daar samen muziek maken en dansen aan toe en er ontstaat magie!


Vanaf 17.00 uur word je welkom geheten met live muziek. Na een toost op de vrijheid gaan we aan tafel en in gesprek met elkaar over de betekenis van vrijheid. Wie zijn de mensen van het Wereldhuis, welke vrijheid zoeken zij in Nederland? Hoe denken onze bezoekers over hun komst? Kennen buurtgenoten ook vormen van onvrijheid? Wat kunnen we voor elkaar betekenen? En hoe is het om je familie achter te laten? En wat is er nodig om onderdeel te worden van een nieuwe familie, familie Amsterdam?


Vanaf 19.00 uur is er muziek van de Wereldhuis Fusion band, waarop gedanst mag worden!
Bij mooi weer vindt de maaltijd plaats in de Hoftuin, de prachtige monumentale binnentuin van de Protestantse Diaconie aan de Nieuwe Herengracht 18. Bij regen verhuizen we naar de overdekte kas op de binnenplaats van het Corvershof, op hetzelfde adres.


Entree: €10,00, inclusief welkomstdrankje. Je kunt ter plekke contant of met PIN betalen
Reserveren: via deze link