Straatklinkers spelen hoofdrol in film

Op vrijdag 28 september gaat de film The Disciples – een straatopera in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De hoofdpersonen in de film zijn de leden van dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers van Straatpastoraat Amsterdam, een project van de Protestantse Diaconie Amsterdam.
De film documenteert hoe leden van daklozenkoor De Straatklinkers de opera The Disciples instuderen, die speciaal voor hen geschreven is. Naast de moeilijkheden die tijdens het repetitieproces van de opera ontstonden, zien de leden van De Straatklinkers deze ervaring als een
prachtig avontuur. Er ontstond grote solidariteit en de groep groeide dichter naar elkaar toe.

Hanna Wapenaar is Straatpastor en in dienst van de Protestantse Diaconie. Hanna coördineert (groeps)activiteiten van het Straatpastoraat. Samen delen ze verhalen en werken ze aan verbindingen tussen mensen met en zonder een thuis: Het is belangrijk voor dak- en thuislozen dat zij gezien en gehoord worden. Ik hoop dat deze film bijdraagt aan meer interesse en begrip voor mensen die bekend zijn met het leven op straat, alsdus Hanna.

The Disciples - een straatopera is geproduceerd door DOXY in co-productie met KRO-NCRV. De muziek is gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen en Ramón Gieling schreef het libretto voor de opera. De film zal vanaf 13 december 2018 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.