Friday Night Popup Choir

De Protestantse Diaconie organiseert deze zomer drie avonden het Friday Night Popup Choir in haar tuin tussen de monumentale panden aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam. Het Friday Night Popup Choir is een laagdrempelig publieksevenement dat in één zomeravond werkt aan een performance van een meerstemmig popsong. Het is zowel een live concert als een sociaal experiment doordat publiek en koor één zijn.

Waarom:
Zingen is gezond en van samen zingen word je blij. Het bevordert het mentale welzijn en vermindert stress. Zingen brengt mensen dichter bij elkaar en leidt tot een grotere saamhorigheid. Allemaal resultaten uit onderzoeken die Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vu onlangs bundelde in zijn boek 'Singing in the brain’.
De tuin van de Diaconie is al eeuwenlang een sociale plek in Amsterdam, een plek waar mensen omzien naar elkaar. De Diaconie vindt het belangrijk om in een steeds meer gepolariseerde wereld, evenementen te organiseren waarbij mensen van allerlei pluimage elkaar ontmoeten en plezier met elkaar maken.

Hoe werkt het?
Vanaf 18.00 uur verzamelt iedereen die mee wil doen onder de grote kastanjeboom in Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht met hun zelf meegebrachte picknick. Om 19:30 uur begint de repetitie. Het publiek wordt ingedeeld in partijen en studeert een popsong meerstemmig in. Een uurtje later is daar de performance!

Data:
30 juni
7 juli
14 juli
Gratis toegang mits er meegezongen wordt!

Like de Facebookpagina en blijf op de hoogte!

Locatie: Hoftuin, de binnentuin van de Protestantse Diaconie. Nieuwe Herengracht 18