Kaarsenkapel in het festivalhart van het Amsterdam Light Festival

Van 29 november tot 20 januari is de binnentuin van de Protestantse Diaconie, de Hoftuin, een bruisende plek waar van alles te beleven is tijdens het Amsterdam Light Festival. De Diaconie geeft bezoekers de mogelijkheid om een kaarsje te branden in de kaarsenkapel. Een moment van bezinning, om aan iemand te denken maar ook een teken van hoop in roerige tijden en donkere wintermaanden.

De tuin van de Diaconie is al eeuwenlang het hart van de armenzorg in Amsterdam. Vanaf de 17e eeuw werden in de monumentale panden armen gehuisvest. Tegenwoordig is het nog steeds een plek waar mensen omzien naar elkaar. Directeur Paul van Oosten van de Protestantse Diaconie: We stimuleren mensen in Amsterdam om elkaar te helpen. We gaan uit van de kracht van mensen. Of je nu rijk, arm, uitgeprocedeerd, eenzaam, succesvol of dakloos bent, we hebben allemaal licht en aandacht nodig. Vorig jaar zijn er in de kaarsenkapel 6.000 kaarsen gebrand. Het voorziet in een behoefte. We hopen dat ook dit jaar veel mensen gebruik maken van de bijzondere plek in onze tuin.
De opbrengst van de kaarsenkapel is voor het Wereldhuis, een veilige plek voor ongedocumenteerde vluchtelingen en migranten.

Restaurant Dignita Hoftuin heeft tijdens het festival een speciaal paviljoen dat dagelijks is geopend tot 22.00 uur met uitzicht op het lichtkunstwerk Picto Sender Machine.