Schakelen

Ik word gebeld door een klant van de Sociale Kruidenier: of ze alvast boodschappen voor november mag doen omdat ze vanwege een grote operatie een tijdje uit de running zal zijn. Mijn eerste reactie is: “nee, mevrouw dat kan helaas niet. Als alle klanten een maand vooruit gaan winkelen dan wordt het een chaos. Is er misschien iemand die voor u boodschappen kan komen doen?” En dan vertelt ze me dat er niemand is. Helemaal niemand. Geen buurvrouw, neef of collega. Stel je dat eens voor, hoe eenzaam dat moet zijn. Ik word er stil van.
Ik maak zo snel als ik kan mijn excuses dat ik zo kortzichtig gereageerd heb en zeg dat ze van harte welkom is om bij uitzondering haar boodschappen voor de volgende maand te komen doen. Die woensdag erop in de winkel spreken we over de spannende operatie die haar te wachten staat en de eenzaamheid sinds haar moeder er niet meer is: er vloeien veel tranen maar het voelt ook heel troostrijk. Er is een vrijwilliger die haar belooft op te zoeken in het ziekenhuis. Ze blijft maar herhalen hoe dankbaar en blij ze is.
Zo herinneren klanten en vrijwilligers mij er regelmatig aan dat de mensen altijd boven de zaken gaan en daar ben ik heel dankbaar voor. Want ik ben geen gewone kruidenier maar een sociale kruidenier en daarvoor moet ik soms even schakelen.

Jessie Verhave is coördinator van de Sociale Kruidenier