Op die fiets

Regelmatig vragen mensen hoe een gemiddelde week van mij / een diaconaal opbouwwerker eruit ziet. Ik ben bang dat een gemiddelde diaconaal opbouwwerker sowieso niet bestaat, maar als iets mijn week doorsnijdt is het wel mijn fiets. Mijn mobiele mediaan. Een huisbezoekje bij mensen van In.Kas, een afspraak met een partnerorganisatie in de Banne, een training in Blauwe Zand, een avond met een groepje met die tussen twee banen zitten in Tuindorp OostZaan, overleg op de Diaconie in de stad, een middag van een fonds bij de Amstel: m’n stalen ros knoopt het allemaal aan elkaar.

Als verbinding mijn taak is, ben jij, mijn fiets, de lijm. Daarom, speciaal voor jou dit gedicht:

Al sprak ik alle talen van de liefde,
droomde ik dromen van diaconale verbinding,
zonder jou, m’n fiets
was ik nergens en niets.

Groetjes,
Huub

Huub Waalewijn is Diaconaal Opbouwwerker in Amsterdam Noord