Begrip

Het is een bekend fenomeen: Henk en Ingrid stemmen PVV, want al die nieuwkomers; dat vertrouwen ze voor geen meter. Maar als er een Syrisch gezin in de straat komt wonen, zijn ze de eerste die met een bos bloemen voor de deur staan. "Nee, Mo en Fa en de kinderen zijn anders, dat zijn echte lieverds." Onbekend maakt onbemind zeggen ze dan, of als je omdenkt: ontmoeting kweekt begrip.
Als je het zo bekijkt is de Sociale Kruidenier een echte kweekvijver voor begrip. Van christelijke studenten, langs Surinaamse gezinnen (jong tot oud) en burqa-dragende bekeerlingen, alles komt langs, en alle mogelijke ontmoetingen vinden aan de koffietafel in de winkel dan ook plaats. Juist in een wereld waarin alles zo snel gaat, en die zo klein is geworden, trekken mensen zich soms terug in een bubbel die bestaande ideeën en stereotypes keer op keer bevestigd. Het is misschien niet één van de activiteiten van de Kruidenier die het eerst in het oog springt, maar het doorbreken van deze bubbels is niet de geringste!


Marten Verdenius werkt als dagcoördinator bij de Sociale Kruidenier


Like de pagina van de Sociale Kruidenier op Facebook.
De Sociale Kruidenier gaat uitbreiden! We willen nog meer Amsterdammers in armoede bereiken. Er komt een vestiging in Zuidoost (in het Kleiklooster) en in Noord (de Ark). Help mee om dit te laten slagen!